Er is genoeg te doen voor kinderen in Lisse en omgeving. Een heerlijk bos, een spannend kasteel en allerlei mogelijkheden om lekker binnen of buiten te spelen. En op korte afstand het strand, de duinen en een prachtig plassengebied. Wij weten het zeker, de kids kunnen zich prima vermaken!

Kinderboerderij Poelepetaat

Kinderboerderij Poelepetaat, is gelegen aan het plein van de monumentale Hofboerderij, op het landgoed van Kasteel Keukenhof. De oude jongveestal is met de unieke ligging in de mooie bosrijke omgeving een fantastische ontmoetingsplek. Iedereen, jong en oud, kan op een laagdrempelige, aantrekkelijke manier in contact te komen met boerderijdieren. Een kijkje nemen in de weide bij nieuwsgierige geitjes, knuffelvarkens en lieve shetlanders of lekker knuffelen in de stal bij de konijntjes. Het kan allemaal! Ook kun je er heerlijk spelen op de speeltoestellen bij de weide.

NME De Groene Bol

De Groene Bol, gelegen op het Landgoed van Kasteel Keukenhof, biedt aan jong en oud de mogelijkheid om van alles te weten te komen over de waardevolle natuur, cultuur en milieu van Lisse.Het educatiecentrum wil een positieve houding stimuleren bij kinderen en volwassenen ten aanzien van natuur en betrokkenheid bij de eigen leefomgeving vergroten door scholen te ondersteunen bij educatie over natuur en milieu, lessen en lesmateriaal te verzorgen en tentoonstellingen te organiseren.Ook het thema Duurzaamheid zal duidelijk onder de aandacht gebracht worden. Doel is om zowel medewerkers en vrijwilligers van het landgoed als kinderen bewust te maken van het belang om op verantwoorde wijze om te gaan met de natuur en het milieu. Laten zien dat ze zelf invloed uit kunnen oefenen op de kwaliteit van hun omgeving.

De Groene Bol is gevestigd in de voormalige en verbouwde Jongveestal op het Landgoed. Activiteiten worden vanuit het centrum georganiseerd, maar kunnen ook plaatsvinden op andere plekken in Lisse of de regio

Zwembad De Waterkanten

In het recreatiebad van Sportcentrum DeWaterkanten is er voor iedereen wat leuks te beleven. Wat dacht je van supersnel glijden van de 60-meter lange waterglijbaan, drijven door de stroomversnelling, bubbelen op de bubbelbanken of lekker ontspannen in de whirlpool? Voor de allerkleinsten is er een peuterbad met verschillende speeltoestellen.  Sportieve zwemmers kunnen terecht in het 6-baden wedstrijdbad (25 meter) met beweegbare bodem en een duikplank, uitermate geschikt voor banenzwemmen en andere sportieve activiteiten. Sportcentrum De Waterkanten beschikt over een gezellige horeca met een divers assortiment. Zo kunt u genieten van een heerlijk kopje koffie, maar ontbreekt het natuurlijk ook niet aan de diverse snacks. Speciaal voor de zwemmers is er ook een 'nat' terras in het zwembad. Hierdoor is het mogelijk om tijdens het zwemmen te genieten van een hapje en een drankje.

Het zwembad beschikt over voldoende parkeermogelijkheden en het is tevens makkelijk bereikbaar via openbaar vervoer.

Speeltuinverenigingen

Lekker spelen met de kids in een van de leuke speeltuinen in Lisse, ideaal om een zonnige middag door te brengen maar ook leuk voor kinderfeestjes. Naast lekker spelen organiseren de speeltuinen ook leuke activiteiten voor jong en oud.

·        Speeltuinvereniging De Bijenkorf

·        Speeltuinvereniging Marijke