Aqua Experience Maand in Sportcentrum De Waterkanten

Sportevenement

In navolging van de Aqua Experience Week in januari, organiseert Sportcentrum De Waterkanten in de maand september de Aqua Experience Maand. De gehele maand september kunnen bezoekers een GRATIS proefles aanvragen voor alle groepslessen in Sportcentrum De Waterkanten

In navolging van de Aqua Experience Week in januari, organiseert Sportcentrum De Waterkanten in de maand september de Aqua Experience Maand. De gehele maand september kunnen bezoekers een GRATIS proefles aanvragen voor alle groepslessen in Sportcentrum De Waterkanten.

“Vaak wordt gedacht dat je bij ons alleen je zwemdiploma kan halen of kan vrij zwemmen, maar in Sportcentrum De Waterkanten kan nog veel meer”, vertelt Erik Rijnbeek, adjunct manager. “Er zijn de laatste tijd veel nieuwe activiteiten ontwikkeld in de zwembranche, voor zowel jong volwassenen als de senioren en daar willen wij de inwoners van de Bollenstreek graag kennis mee laten maken.”

floatfit® is op dit moment de grootste rage: je staat / ligt op een mat in het water en je doet diverse oefeningen om je core stability te verbeteren. Daarbij moet je goed je evenwicht bewaren, zodat je niet in het water valt. Val je in het water? Dan moet je er weer snel voor zorgen dat je op de mat komt om de oefening voort te zetten. Vanwege de hoge intensiteit van deze activiteit duurt een les 30 minuten, maar deelnemers ervaren dat een halfuur lang genoeg is voor deze training.

De nieuwste activiteit in het zwembad is ‘Astma / COPD zwemmen.’ Mensen met COPD of een andere longaandoening hebben namelijk veel baat bij beweging, omdat zij daarmee de longfunctie op peil kunnen houden. De medewerkers van Sportfondsen Lisse zijn speciaal opgeleid om de bezoekers te begeleiden tijdens diverse oefeningen in het water. In tegenstelling tot wat men zou verwachten, is de luchtvochtigheid en de temperatuur in het zwembad geen beperking. Er heerst juist een aangenaam zwemklimaat, aangezien er gebruik wordt van zoutelektrolyse waardoor er geen sprake is van overheersende chloorlucht. Bovendien kunnen longpatiënten na afloop met elkaar onder het genot van een kopje koffie of thee informatie met elkaar uit wisselen.

Bent u geïnteresseerd en wilt u een keer meedoen met een proefles? Via de website www.clubaqua.nl kunt u voor deze lessen of voor één van onze andere groepslessen de gehele maand september een gratis proefles aanvragen. Vervolgens wordt er contact met u opgenomen om te bespreken aan welke les u deel wilt nemen. Kijk voor alle voorwaarden of voor meer informatie op de website www.sportfondsenlisse.nl of bel naar het sportcentrum: 0252-414488.

Wanneer?

Vanaf Vrijdag 1 september 2017 tot en met Zaterdag 30 september 2017

Dag
Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag

Contactgegevens

Zwembad De Waterkanten

Sportlaan 21
2161 VA Lisse

Sportlaan Model.NdtrcItem.HouseNumber
2161 VA, Lisse