Bloemencorso door Lisse

Op zaterdag 13 april vertrekt het Bloemencorso om 9.30 uur vanaf de Wilhelminaboulevard in Noordwijk via o.a. Lisse naar Haarlem. Evenals vorig jaar zal het corso ook langs Keukenhof rijden.

Behalve dat het Bloemencorso van de Bollenstreek het enige evenement van dit kaliber is dat zich afspeelt in het voorjaar, is het eveneens het enige corso dat wordt opgebouwd met bolbloemen zoals hyacinten, tulpen en narcissen. Niet voor niets wordt het Bloemencorso van de Bollenstreek ook wel het gezicht van de lente genoemd, want geen corso kan zich meten met de unieke lentekleuren en geuren die dit omgeeft. Het corsothema is in 2019 “Changing World”.

De optocht bestaat uit zo'n twintig praalwagens en wel meer dan dertig rijk met bloemen versierde luxe en bijzondere wagens. Voor een extra feestelijke uitstraling wordt de stoet begeleid door muziekkorpsen. Langs de gehele route is er voldoende ruimte voor de vele honderdduizenden bezoekers.

Beleef het corso in Lisse

In Lisse zijn er verschillende locaties waar u kunt genieten van dit kleurrijke spektakel. Hieronder een overzicht van de locaties, de parkeerlocaties en de tijd dat het corso verwacht wordt:

Hotel & Restaurant De Engel
Rotonde 2e Poellaan (de Engel) 14.48 uur

Corso bekijken vanaf de tribune 'De Loft'
Heereweg 345 in Lisse, doorkomsttijd rond 15.04 uur

Dorpshart Lisse
Gemeentehuis 15.18 uur
Lisse Centrum (Dorpsplein ’t Vierkant) 15.22 uur

Keukenhof Promenade
Westelijke Randweg / Keukenhof 15.30 uur

Hotel & Restaurant De Nachtegaal
Rotonde / Restaurant De Nachtegaal 15.58 uur

Corsotribune
Beleef het corso eens anders. Met de publiekstribune aan Heereweg t.h.v. 'De Loft' in Lisse voorziet het Bloemencorso Bollenstreek sinds enkele jaren in een uniek concept waarvan u als corsoliefhebber helemaal blij wordt. Vanaf het begin is dit een geweldig succes. Gekozen is voor overdekte tribunes met een flinke hoeveelheid zitplaatsen en fantastisch uitzicht. Een parkeer- en toiletvoorziening is aanwezig, evenals catering. Als extra zorgt het Bloemencorso Bollenstreek voor een speaker die tijdens de doorkomst van het corso een toelichting geeft op de deelnemers. Dit maakt het corso voor u een nog grotere beleving!

Reserveer wel tijdig, want het aantal publieke tribuneplaatsen is beperkt.

En wilt u helemaal de bloemetjes buiten zetten op corsozaterdag dan is het een extra aanbeveling om een wandeling tussen de bollenvelden of bij een kweker onder begeleiding van een gids bij te boeken!

Reserveer uw tribuneplaats snel en gemakkelijk klik hier.

Praktische informatie

Zaterdag 13 april 2019 vanaf 14:30

* De corso zal omstreeks 14:30 / 15:00 uur Lisse binnen rijden.

Heereweg Model.NdtrcItem.HouseNumber
2161 BG, Lisse