Den Hartogh Ford Museum

In Hillegom bevindt zich het grootste Ford Museum ter wereld. En dat is uitermate bijzonder. In drie schitterend gedecoreerde hallen staan 209 unieke Ford-oldtimers, hierheen gehaald uit alle delen van deze aardbol. Alle Ford-oldtimers zijn compleet gerestaureerd en volledig rijwaardig. Personenwagens, racewagens, sportwagens, bussen, brandweerauto’s, kraanwagens, campers, taxi’s, snowmobiels, van nostalgische T-Fordjes tot statige Lincolns van Amerikaanse presidenten maar ook van de gevreesde maffia.

In Hillegom bevindt zich het grootste Ford Museum ter wereld. En dat is uitermate bijzonder. In drie schitterend gedecoreerde hallen staan 209 unieke Ford-oldtimers, hierheen gehaald uit alle delen van deze aardbol. 
 
Alle Ford-oldtimers zijn compleet gerestaureerd en volledig rijwaardig. Personenwagens, racewagens, sportwagens, bussen, brandweerauto’s, kraanwagens, campers, taxi’s, snowmobiels, van nostalgische T-Fordjes tot statige Lincolns van Amerikaanse presidenten maar ook van de gevreesde maffia. 

Het oudste Fordmodel dateert uit 1903, het jongste uit 1948. Met deze autoverzameling van een halve eeuw herbergt het Fordmuseum een turbulente en uitgebreide Amerikaanse historie: Zoals de ontwikkeling van de lopende band en de eerste massaproductie. Ford’s eigen bedrijfskolom namelijk die van koper- en ijzerertsmijnen tot autodealer. De T-Ford’s van de Dikke en de Dunne. De manier waarop Henry Ford de wereld op wielen zette en de invloed daarvan op het wereldgebeuren. De geschiedenis van de Amerikaanse President Abraham Lincoln. De roaring twenties en de drankdrooglegging met verhalen en auto’s van de beruchte Al Capone, de Ford van Bonnie en Clyde en nog heel veel meer! 
 
Voor de kids hebben zijn er spannende leerzame puzzeltochten met een uniek Forddiploma. 

Praktische informatie

Dag Van Tot
Zondag 11:00 18:00
Woensdag 11:00 18:00
Donderdag 11:00 18:00
Vrijdag 11:00 18:00
Zaterdag 11:00 18:00

Haarlemmerstraat Model.NdtrcItem.HouseNumber
2181 HC, Hillegom