Museum De Zwarte Tulp

Museum De Zwarte Tulp, hét museum over de bloembollencultuur en -kunst, is gevestigd in Lisse, hart van de Bloembollenstreek.

In het museum beleven bezoekers de Bloembollenstreek aan de hand van een interactieve tentoonstelling voor het hele gezin. Het museum vertelt over 500 jaar geschiedenis van de streek, de werkzaamheden op het land 100 jaar geleden en nu, en de wetenschap achter het ontwikkelen van nieuwe tulpensoorten.
Daarnaast kunt u aan de hand van één van de belangrijkste prentencollecties op dit gebied, een kunstcollectie bestaande uit schilderijen, glas, zilver en porselein, en wisselende tentoonstellingen van hedendaagse kunst zien, hoe kunstenaars telkens weer worden geïnspireerd door de schoonheid van bloemen.
Het museum is gehuisvest in een gebouw in het centrum van Lisse dat ooit als bollenschuur dienst deed. Onderdeel van het museum zijn de indrukwekkende vroeg 20ste-eeuwse directiekamers van Kalkzandsteenfabriek Van Herwaarden BV – de Comparitie genaamd. In de museumtuin bloeit in het seizoen uiteraard een variatie aan bolgewassen.

Praktische informatie

Faciliteiten (Algemeen)
Garderobe Onbewaakte garderobe
Zien, Doen & Beleven
Productverkoop/museumshop Ja
Voorzieningen betaling
Betaalmogelijkheden Contant,PIN

Dag Van Tot
Zondag 10:00 17:00
Dinsdag 10:00 17:00
Woensdag 10:00 17:00
Donderdag 10:00 17:00
Vrijdag 10:00 17:00
Zaterdag 10:00 17:00

* Gesloten op Koningsdag, 1e Pinksterdag, Harddraverij Lisse, 1e Kerstdag, Oudjaar- en Nieuwjaarsdag.