Natuurpad

Wandelaars kunnen vanaf het kasteel ook zuidwaarts lopen en een mooie route volgen. Op alle kruisingen staan paaltjes met een nummer. Dit zogenaamde knooppuntensysteem is vooral bekend van fietsroutes. Met behulp van een plattegrond (gratis op te halen bij de entree of bij de VVV Lisse) kunt u zich oriƫnteren. Het biedt u de mogelijkheid uw route te bepalen en de wandeling korter of langer te maken. Het pad is in het algemeen goed begaanbaar, maar stevige laarzen zijn geen overbodige luxe als het heeft geregend.

Op uw wandeling komt u langs de houtvijver, die ooit in gebruik was voor het wateren van hout. Nadat dit in ongebruik raakte is de vijver enige tijd gebruikt voor de eendenjacht. Recent is de vijver voorzien van een nieuwe, natuurlijke oever. 
Op de plek waar ooit Villa Overduin stond, bevindt zich nu een kwekerij. Daar staan o.a. planten die gebruikt worden ter aanvulling van de beplanting rondom het kasteel. Bij Villa Overduin hoorde een boerderij. Op de plaats van de voormalige boerderij staat nu een menagerie met onder meer paarden, geiten en een varken.
Het gebied is rijk aan vogels. Soorten die u mogelijk te zien of te horen krijgt zijn: houtsnip, lepelaar, ooievaar, scholekster, bosuil, kerkuil, staartmees, tureluur, havik, ijsvogel, goudhaantje en zilverreiger. Ook vleermuizen komen in het gebied voor. Haas, konijn en vos worden geregeld gesignaleerd, maar ook marterachtigen als de hermelijn en bunzing vinden er een goed leefgebied.

Keukenhof Model.NdtrcItem.HouseNumber
2161 AN, Lisse