Ommetje van Meneer

Het zal rond het jaar 2000 geweest zijn, toen Jan van Duyn met enkele collega’s druk doende was de fors uitgegroeide rhododendrons en andere oprukkende beplanting terug te dringen. Jan van Duyn vertelt: “Tijdens zaag- en kapwerk stuitten we op een hekje. We vroegen ons af: waarom staat hier een hekje?” De vorige beheerder wist te vertellen: “O ja, dat was het paadje van Meneer (Graaf Carel van Lynden).

Hij nam dat pad als hij vanuit het kasteel naar het Zwitsers Speelhuis in Frederik’s Hof liep. Hij was erg op zijn privacy gesteld, daarom koos hij dit paadje – ofschoon het niet de kortste weg was. Als hij de kortste weg zou nemen, dan was hij goed zichtbaar vanuit het Koetshuis waar in die tijd veel bedrijvigheid was. Het personeel zou dan gelijk weten waar Meneer was. Om dat te voorkomen liep hij graag een stukje om, vandaar.” Van af die tijd wordt er gesproken over het ‘Ommetje van Meneer’.
Laat u verrassen en ga mee op ontdekkingsreis. Op uw wandeling komt u bijzondere planten tegen. We noemen er slechts enkele: straalstempel (Actinidia kolomikta), Mansoor (Asarum europaeum), tongvaren (Asplenium scolopendrium, synoniem Phyllitis scolopendrium), specerij­struik (Calycanthus floridus), doodsbeenderenboom (Gymnocladus dioicus), sneeuwklokjesboom (Halesia carolina), funkia (Hosta sieboldiana ‘Elegans’), voorjaarslathyrus (Lathyrus vernus), boompioen (Paeonia lutea ludlowii) en monniken­peper (Vitex agnus- castus).
Natuurlijk is het leuk als u op uw wandeling de planten herkent. 

Keukenhof Model.NdtrcItem.HouseNumber
2161 AN, Lisse