Heerlijk fietsen in de Duin- en Bollenstreek

Een paradijs voor fietsers is de Duin- en Bollenstreek, met mooie duinen, uitgestrekte stranden, gezellige terrasjes en diverse leuke plaatsen. Met het uitgebreide fietsknooppuntennetwerk kun je zelf eenvoudig de mooiste routes uitstippelen. De Duin- en Bollenstreek is aangesloten op het netwerk van Toeristische Overstappunten (TOPs), ideale start- en parkeerlocaties voor een fietstocht. 

Knooppunt 91

Op elk knooppunt staat een informatiepaneel met knooppuntnummer en een overzicht van het fietsroutenetwerk in de omgeving. Náást het informatiepaneel wordt op een apart bordje aangegeven naar welk ander knooppunt je kunt fietsen. Op de routebordjes tussen de knooppunten staan de rijrichting en het nummer van het knooppunt waarnaar je op weg bent.  Op het parkeerterrein van de Agathakerk, nabij het gemeentehuis van Lisse, staat het bord voor fietsknooppunt 91 met daarbij het informatiepaneel.  In het kader van "duurzaamheid en bewegen" is hier door de gemeente Lisse  vlakbij - naast de Proeverij - ook een handig fietsreparatiepunt geplaatst. Dit punt is bedoeld voor iedere recreatieve fietser, racefietser of mountainbiker die Lisse aandoet en die een kleine reparatie moet uitvoeren aan de fiets. De paal is voorzien van gereedschap zoals schroevendraaiers, steeksleutels, bandenlichters, inbussleutels etc. en er staat natuurlijk ook een fietspomp. Uiteraard is het gebruik ervan voor iedereen gratis.

Fietskaarten

De fietskaarten Kop van Holland nr. 13 en Zuid-Holland Noord nr. 14 van Falk zijn gebaseerd op het fietsroutenetwerk. De kaarten kosten € 8,99 en zijn verkrijgbaar bij VVV Lisse.

——————————————————————————————————————————————————

Fietsroutes van Route.nl

Fietsroutes vanaf het Toeristische Overstap Punt (TOP) Lisse

Audiotours IZI-travel

 Fietsroute landgoederen

——————————————————————————————————————————————————

Wat is een TOP?
Een TOP staat voor Toeristisch Overstap Punt. Een 'knooppunt' waar diverse bewegwijzerde en onbewegwijzerde fiets- en wandelroutes samen komen. Een TOP is goed bereikbaar per auto en beschikt over voldoende parkeergelegenheid. In de nabije omgeving van de TOP is vaak horeca te vinden.  Een TOP is dus altijd een goed startpunt voor iedereen die van wandelen en fietsen houdt. 

Toeristisch Overstappunt Lisse
De wandel- en fietroutes bij TOP Lisse voeren je in het voorjaar langs de kleurige bollenvelden (eind maart-eind april/begin mei). Het hele jaar door kun je in de streek rondom het dorp Lisse genieten van het polderlandschap, de bossen en prachtige duinen aan de kust. Het dorp Lisse heeft een gezellig horecaplein, ’t Vierkant met vlakbij een winkelcentrum, waar men diverse authentieke winkels kan vinden.

Locatie TOP Lisse
Stationsweg 59, 2161 AM Lisse, bij restaurant Het Tussenstation (het voormalig treinstation van Lisse)

Aanbevolen afslag:
- A44: 3-Noordwijkerhout naar N208
- A4: 4-Nieuw Vennep naar N207