Deze fietsroute bedraagt 35.38 km

In de Bollenstreek geniet je volop van kleurrijke velden. Ook rij je door bosrijke duinen en door de prachtige stad Haarlem.

Landgoed Groenendaal
De route start in Lisse, een mooi plaatsje in het hart van de Bollenstreek. Als echte bloemenliefhebber maak je dan even een tussenstop bij de Keukenhof. Verderop ben je welkom bij Elsbroekerwei Boerderijwinkel. Je vindt hier een groot assortiment een producten, ideaal als je onderweg een picknick wilt houden! Je rijdt door Hillegom en Bennebroek, leuke plaatsjes waar je bijzondere gebouwen en molens ziet. Net voor Heemstede kom je langs Landgoed Groenendaal.

Haarlemmerhout
Het Haarlemmerhout is een van de oudste stadsbossen van Nederland, het is deels in 1603 tijdens de Tachtigjarige Oorlog aangeplant. Verderop fiets je door Haarlem, een gezellig stadje vol oude monumentale panden. Geniet van het unieke sfeertje, voordat je de bosrijke duinen door rijdt. In Aerdenhout zie je veel villa’s, vervolgens fiets je door drie aaneengesloten landgoederen: Woestduin, Vinkenduin en Leyduin. Tot slot rij je weer door de Bollenstreek, prachtig!

Download hier de route!