Kunstweek Lisse 10 t/m 18 november 2018

In 2018 vindt de Kunstweek plaats in de tweede volle week van november, namelijk 10 t/m 18 november. De Kunstweek biedt kunstliefhebbers allerlei activiteiten, festiviteiten en aanbiedingen, waardoor beeldende kunst ruim een week lang nog aantrekkelijker is om van te genieten. De Kunstweek is in het hele land bij een groot aantal kunstinstellingen, galerieën, kunstuitlenen, kunstenaars en gemeenten. Het tweede weekend van de Kunstweek is het Landelijk Atelierweekend 2018, op 17 en 18 november. Tijdens dit weekend stellen beroepskunstenaars hun atelier open voor geïnteresseerden. Grijp dus uw kans en neem op 17 en/of 18 november een kijkje in een van de vele deelnemende ateliers die Lisse rijk is. 

Het programma voor de Kunstweek Lisse 2018 - zoals op dit moment bij de VVV-Lisse bekend is  - leest u hieronder:

Dorpshart Expo 2018

Van 10 tot en met 19 november kunt u bij diverse deelnemende ondernemers in het centrum binnenlopen tijdens de Dorpshart Expo. De ondernemers kiezen en exposeren zelf een kunststuk. Deze kunst kan van een lokale kunstenaar zijn, maar ook uit eigen collectie komen of van een artistiek familielid. Dat maakt de Dorpshart Expo uniek en gevarieerd. De deelnemers, van horeca tot winkels, zijn herkenbaar aan de Kunstweek poster. Klik hier voor een overzicht van de deelnemende winkels

Atelierroute 2018

Kunstweek bij Fotovak Engel 4Art op onderstaande data van 14.00 – 16.00 uur
Adres: Heereweg 209 ('t Vierkant) Lisse

 • Zaterdag 10 november: Lida van Wickeren, de verrassende effecten van werken met phototransfer gel.
 • Dinsdag 13 november: Isabelle Mars, Fluid-Artmet pouring Medium
 • Woensdag 14 november: Nancy van Moorten, houtskool workshop voor kinderen
 • Donderdag 15 november: Anna v.d. Berg, Portret in potlood/houtskool
 • Vrijdag 16 november: Menno Bersee, 3D Fantasy miniaturen en bustes
 • Zaterdag 17 november Franzi Mirzababai, Encaustic Art, Schilderen met bijenwas en natuurmaterialen

Annelies Witjens en Mari Bongaerts
Adres: Leidsestraat 278 grens Lisse-Hillegom

 • 17 en 18 november van 12.00 tot 17.00 uur

Stichting Lisser Ateliers
Adres: Ooievaarstraat 27a Lisse

 • Hein Vandervoort - Kunstschilder – 17 en 18 november
 • Anneke van Kesteren - Kunstschilder – 17 en 18 november
 • Frans en Truus van der Veld - Beeldhouwers – 17 november

Theater en voorstellingen Kunstweek 2018

10 november: Jonny Lane Sixties Coverband in De Greef, 

Adres: Ruishornlaan 21, Lisse

Jonny Lane is een echte jaren 60 band, zoals dat vroeger met bandjes ging, met twee gitaristen een basgitaar en een drummer. Geen snufjes, elektronica, computers of andere techno, nee gewoon puur natuur, ‘what you see is what you get’. Met aanstekelijk gevoel voor humor beleeft de toeschouwer een avond als toen, vaak met muziek die veel romantische herinneringen oproept. Dansbaar is het overigens zeker, met Rock and Rol en diverse ‘up tempo"s’ van .o.a. The Beatles, The Rolling Stones, CCR, The Byrds, The Kinks en nog vele anderen zullen de jonkies van toen ook nu weer zweten.

 • Datum
  zaterdag 10 november vanaf 20.30 uur
 • Tickets
  Tickets in de voorverkoop via www.FloralisLisse.nl: € 12,50
  Voor aanvang aan de deur van De Greef: € 15,00
 • Meer info
  Kijk voor meer Info over de band op de website van Exit Music

11 november: Open repetitie theaterschool Flores
Adres: Floralis, Floralisplein 69, Lisse

Elk seizoen presenteert Jeugdtheaterschool Flores een eigen theatervoorstelling. De Productieklas (16 jaar en ouder) werkt het hele jaar samen met een regisseur, het repetitielokaal is hun laboratorium. De spelers worden actief betrokken bij het maken van de voorstellingen. Op die manier komen nieuwe theaterstukken tot stand. In deze voorstellingen stellen de jeugdige spelers onderwerpen aan de kaak die er volgens hen toe doen. Welke verhalen willen de jongeren aan het publiek vertellen en hoe geven ze die vorm? Speciaal voor Kunstweek Lisse stelt de jeugdtheaterschool de studiodeuren open om het publiek een kijkje in de keuken te geven.

 • Jeugdtheaterschool Flores houdt open repetitie van de productieklas (16 jaar en ouder) op zondag 11 november 2018 van 13.30-15.30 uur in Floralis Lisse.

12, 18 en 19 november: Voorstellingen in Theater Floralis
Adres: Floralisplein 69, Lisse

In Theater Floralis worden in het kader van de kunstweek diverse voorstellingen gegeven.

 • Op 12 november geeft Martine Sandifort de cabaret voorstelling Vrijdag & Sandifort. Dit is de laatste try-out met volledig decor en licht, voordat de show door heel Nederland trekt. Klik hier voor meer informatie.
 • Op 18 november om 14:30uur geeft De Gele Hoed een A capella jubileumconcert in Floralis. Klik hier voor meer informatie
 • Op 19 november speelt Nynke Laverman "De Wachter". Klik hier voor meer informatie.

18 november: Muziek in de Beukenhof

 • Optreden van de Swinging Husband om 14.00 uur. Klik hier voor meer informatie.

Bibliotheek Lisse

11 november: Schrijfworkshop door Dorothee Albers 
Adres: Koninginneweg 79a Lisse

 • Deze zondag is de Bibliotheek in Lisse open en geeft Dorothee Albers een schrijfworkshop. Het thema van de schrijfworkshop is Voeding. Creatief schrijven is het schrijven van fictie, poëzie of literaire non-fictie. Creatief schrijven is ook een manier om inspiratie op te doen, naar woorden op zoek te gaan en te ontdekken wat je te vertellen hebt. In deze workshop maakt Dorothee Albers gebruik van associatietechnieken en -oefeningen die een appèl doen op de verbeelding. Vertrekpunt is steeds het schrijfplezier.
  Tijd: van 13.30 - 15.00 uur
  Kosten: gratis 
  Reserveren: Klik hier om te reserveren

Tot eind december: BIB kunstenaars exposeren in de Bibliotheek Lisse

 • ‘China’ onder deze titel exposeren kunstenaars van Bollenstreek in Beeld vanaf 11 oktober tot eind december in de Bibliotheek in Lisse. Bollenstreek in Beeld (BIB) is een actieve vereniging van kunstenaars uit de Bollenstreek en omgeving. Ze willen kennis uitwisselen, elkaar inspireren en (hun) kunst onder de aandacht brengen van een breed publiek. De BIB is een vereniging zonder vaste woon- en verblijfplaats die op steeds weer een andere plek in de Bollenstreek exposeert.

  De tentoonstelling is tijdens openingstijden van de Bibliotheek in Lisse te bezichtigen. Klik hier voor meer informatie

Museum de Zwarte Tulp 

Tentoonstelling fotografie Carla van de Puttelaar – Ophelia 
Adres: Heereweg 219, Lisse

 • Kunstenaar/fotograaf Carla van de Puttelaar combineert in haar Ophelia-serie liefde, leven en dood op een theatrale manier. Ze fotografeert vooral vrouwen, soms in combinatie met bloemen. Van de Puttelaar maakt portretten in opdracht en op eigen initiatief, maar werd vooral bekend door haar vrije werk over het vrouwelijk lichaam. Dit kenmerkt zich door een vervreemdende sensualiteit. Ze vindt haar inspiratie in de Nederlandse schilderkunst van de Gouden Eeuw, in oude portretfotografie en in de Japanse prentkunst van bijvoorbeeld Utamaro. 

  Lees meer over deze prachtige tentoonstelling en over de openingstijden en toegangsprijzen op de website van Museum de Zwarte Tulp

 

 

De Nationale Kunstweek

De Kunstweek 2018 vindt in de tweede week van november plaats, inclusief de weekenden voor en na de werkdagen, van 10 t/m 18 november 2018. De Kunstweek start op vrijdagavond 9 november met de feestelijke bekendmaking van de Kunstenaar van het Jaar. Tijdens het eerste weekend vinden de Nationale Kunstdagenplaats op 10 en 11 november in de Beursfabriek Nieuwegein.

De Kunstweek biedt kunstliefhebbers allerlei activiteiten, festiviteiten en aanbiedingen, waardoor beeldende kunst ruim een week lang nog aantrekkelijker is om van te genieten. De Kunstweek is in het hele land bij een groot aantal kunstinstellingen, galerieën, kunstuitlenen, kunstenaars en gemeenten.

Landelijk Atelierweekend
Het tweede weekend van de Kunstweek is het Landelijk Atelierweekend 2018, op 17 en 18 november. Tijdens dit weekend stellen beroepskunstenaars hun atelier open voor geïnteresseerden. Grijp dus uw kans en neem op 17 en/of 18 november een kijkje in een van de vele deelnemende ateliers!

Ga naar de website van de Nationale Kunstweek