Wandelroutes in en rond Lisse

Ontdek deze prachtige streek te voet via Route.nl en het Wandelnetwerk Bollenstreek. Het is een netwerk van wandelroutes in de Bollenstreek en werkt met een knooppuntsysteem, net zoals bij fietsknooppunten. Op diverse startpunten en langs de routes staan panelen met de routekaarten, knooppunten en informatie over de omgeving. Onderweg wijzen paaltjes je de weg van knooppunt naar knooppunt. Op die manier is in totaal 100 kilometer aan bewegwijzerde wandelroutes gemaakt.  

De routes lopen grotendeels over verharde paden, maar gaan ook over dijken, weilanden en bollenland. Zo is de natuur dichtbij, zie je planten en bloemen en hoor je de vogels zingen. Om je een handje te helpen zijn er in het land overstapjes en bruggetjes gemaakt. Avontuurlijke trekpontjes zorgen op een aantal plaatsen voor de oversteek.

De themaroutes zijn te vinden op de website van Wandelnet

 

Wandelroutes in en om Lisse. Klik op de route van uw keuze voor meer informatie! 

Rondje Keukenhofbos
4.80 km
Heerlijk wandelen door het prachtige oude bos met grote, dikke bomen midden tussen de bollenvelden.  Lees meer....

Ommetje Lisse
6.93 km
Deze wandeling voert u langs de Ringvaart van de Haarlemmermeer, de Greveling en de Ringsloot.  Lees meer ....

Laarzenpad korte route
5.25 km
De route neemt u mee langs de mooiste plekjes van het Landgoed van Kasteel Keukenhof.  Lees meer ....

Laarzenpad lange route
8.45 km
Deze rondwandeling verbindt de laarzenpaden Noord en zuid van het Zuid-Hollands Landschap via Landgoed Keukenhof.  Lees meer ....

Bloemenwandeling
8.08 km
Over verharde paden, langs kleurrijke bollenvelden met hun rechte sloten en hoge duinwegen, afgewisseld met groene lanen en een prachtig oud landgoed.  Lees meer ....

Van bollenvelden naar duinen
28.13 km
Lisse, Sassenheim en Noordwijkerhout liggen middenin de Bollenstreek en zijn ontstaan op oude strandwallen.  Lees meer ....


Wandelroutes van Wandelnetwerk Bollenstreek 

  • Laarzenpaden 8-11 km
  • Ommetje Lisse 5 km
  • Rondgang Poelpolder 6-8 km   
    Schatzoekers opgelet! Wist u dat er in heel Nederland duizenden schatten verborgen zijn? Ook in Lisse. Word lid van de schatzoekersgemeenschap Geocaching en zoek mee naar de 13 doosjes (de zogenaamde geocaches) en de bonus die verstopt zijn langs de wandeling "Rondgang Poelpolder" onder de naam "Voetenwerk" (alleen zichtbaar voor Premiumleden).
  • Dijkwandeling 5 km 

Wandelroutes van Touristisch Overstap Punt (TOP) Lisse

Wandelroutes overig

Audiotours IZI-travel

——————————————————————————————————————————————————

Wat is een TOP?
Een TOP staat voor Toeristisch Overstap Punt. Een 'knooppunt' waar diverse bewegwijzerde en onbewegwijzerde fiets- en wandelroutes samen komen. Een TOP is goed bereikbaar per auto en beschikt over voldoende parkeergelegenheid. In de nabije omgeving van de TOP is vaak horeca te vinden.  Een TOP is dus altijd een goed startpunt voor iedereen die van wandelen en fietsen houdt.

De wandel- en fietroutes bij TOP Lisse voeren je in het voorjaar langs de kleurige bollenvelden (eind maart-eind april/begin mei). Het hele jaar door kun je in de streek rondom het dorp Lisse genieten van het polderlandschap, de bossen en prachtige duinen aan de kust. Het dorp Lisse heeft een gezellig horecaplein, ’t Vierkant met vlakbij een winkelcentrum, waar men diverse authentieke winkels kan vinden.

Locatie
Stationsweg 59, 2161 AM Lisse (bij oude station Lisse) 

Aanbevolen afslag
- A44: 3-Noordwijkerhout naar N208
- A4: 4-Nieuw Vennep naar N207