Deze route bedraagt 4.80 km

De winter is een heerlijke tijd om naar buiten te gaan! Warm gekleed en met stevige schoenen aan een heerlijke wandeling maken en de frisse lucht opsnuiven.

Het Keukenhofbos is een fijne plek voor een lekkere wandeling. Het Rondje Keukenhofbos neemt je mee naar dit bos wat vroeger ook deel uit maakte van het Landgoed Keukenhof. Nu wandel je prachtig over lommerrijke paden en lanen. Kijk vooral eens omhoog. In de oude bomen zitten overdag ransuilen lekker te suffen tussen de takken.

Het is heerlijk wandelen door het prachtige oude bos met grote, dikke bomen midden tussen de bollenvelden. Het Keukenhofbos is een gevarieerd en heuvelachtig bosgebied met beuken, eiken en naaldbomen. In de holtes van de bomen nestelen spechten, uilen, mezen en duiven. Blauwe reigers maken in het voorjaar grote nesten in de toppen van de grove dennen.

In het bos 'proef' je nog de 15e-eeuwse geschiedenis van Slot Teylingen (Sassenheim). Het bos waar je nu zo lekker wandelt, was namelijk het 'keukenduin' voor het slot. De opbrengst van dit duinbos, zoals wild, vee, kruiden en bessen waren bestemd voor de keuken van het Slot Teylingen. Vandaar de naam Keukenhofbos!

Moe gewandeld en met roze wangen en koude handen kun je in een van de vele knusse restaurantjes de gezelligheid opzoeken voor een warme chocolademelk, een rood wijntje, een smakelijk biertje en een heerlijk hapje en wie weet blijft u wel hangen voor een overheerlijk diner passend bij de tijd van het jaar!

Download deze route!