Deze route bedraagt 28.13 km

De omgeving van Lisse en Noordwijkerhout staat bekend om de vele bloembollenvelden die je er kunt vinden. In het voorjaar kun je hier genieten van het uitzicht op uitgestrekte velden vol bloemen in alle kleuren, maar ook de rest van het jaar is deze route de moeite waard.

Van oude strandwal naar bloembollenveld
Lisse vormt het startpunt van deze route. Vanuit hier wandel je in de richting van Sassenheim en vervolgens naar Noordwijkerhout. Deze drie plaatsen liggen middenin de bollenstreek en ze zijn ontstaan op oude strandwallen. Noordwijkerhout is gelegen op de jongste strandwal in dit gebied. Het zand van deze strandwallen bleek zeer geschikt voor de bloembollenteelt. Vanaf 1950 verdubbelde het oppervlakte aan bollenvelden in zo'n twintig jaar en dat zorgde ervoor dat dit gebied opbloeide. Onderweg kun je een pauze inlassen bij Tulip farm de tulperij om je onder te dompelen in de wereld van de tulp, maar je kunt er ook terecht voor een versnapering.

De Amsterdamse Waterleidingduinen
Even verderop wandel je langs de rand van de Amsterdamse Waterleidingduinen. Dit duingebied tussen Zandvoort en Noordwijk wordt gebruikt om drinkwater te winnen voor de stad Amsterdam. Vervolgens wandel je naar Brasserie Hemels Lisse waar je terecht kunt voor een lekker hapje en een drankje.

Bloemencorso
Het start- en eindpunt van deze route wordt gevormd door een parkeerplaats. Hier kun je je auto zonder zorgen neerzetten om het gebied te voet te verkennen. In het voorjaar is dit gebied extra leuk om te bezoeken. Niet alleen omdat de bloemenvelden dan in bloei staan, maar ook omdat het beroemde bloemencorso dan plaatsvindt. Dat moet je echt eens met eigen ogen zien.

Download deze route!