donderdag 23 mei

Interview Teun van de Keuken bij boekhandel Wagner

Op uitnodiging van boekhandel Wagner zal Teun van de Keuken op donderdag 23 mei om 19.30 uur geïnterviewd worden bij boekhandel Wagner.

Over de auteur: 
Teun Gerrit van de Keuken is een Nederlands journalist, schrijver, televisie- en radioprogrammamaker en podcaster.
Teun schrijft een wekelijkse column voor de Volkskrant. Eerder schreef hij columns voor het Parool.

Jarenlang was Teun één van de gezichten van Keuringsdienst van Waarde (KRO-NCRV) dat inzicht probeert te geven in de wondere wereld achter ons voedsel. Vanuit de Keuringsdienst ontstond ook Tony’s Chocolonely, de slaafvrije chocolade waarvan Teun de naamgever en initiatiefnemer is.

Verder maakte hij het onderzoeksjournalistieke televisieprogramma Pointer. In dat programma worden op basis van tips van kijkers en klokkenluiders misstanden in Nederland aan de kaak gesteld (KRO-NCRV). Eerder maakte hij de De Slag om de Klerewereld (VPRO): een undercover documentaireserie over de gang van zaken in de kledingindustrie. 

Over het boek:
Echt voedsel met…

Over de auteur: 
Teun Gerrit van de Keuken is een Nederlands journalist, schrijver, televisie- en radioprogrammamaker en podcaster.
Teun schrijft een wekelijkse column voor de Volkskrant. Eerder schreef hij columns voor het Parool.

Jarenlang was Teun één van de gezichten van Keuringsdienst van Waarde (KRO-NCRV) dat inzicht probeert te geven in de wondere wereld achter ons voedsel. Vanuit de Keuringsdienst ontstond ook Tony’s Chocolonely, de slaafvrije chocolade waarvan Teun de naamgever en initiatiefnemer is.

Verder maakte hij het onderzoeksjournalistieke televisieprogramma Pointer. In dat programma worden op basis van tips van kijkers en klokkenluiders misstanden in Nederland aan de kaak gesteld (KRO-NCRV). Eerder maakte hij de De Slag om de Klerewereld (VPRO): een undercover documentaireserie over de gang van zaken in de kledingindustrie. 

Over het boek:
Echt voedsel met herkenbare ingrediënten heeft de afgelopen decennia grotendeels plaatsgemaakt voor zwaar bewerkt fabrieksvoer zonder enige voedingswaarde, dat zo aangenaam is van structuur en smaak dat we er geen genoeg van krijgen. Via uitgekiende receptuur, slimme marketing en agressieve reclame mest de voedingsindustrie ons vet als plofkippen, met ziekte en hoge maatschappelijke kosten tot gevolg. De fabrikanten zeggen dat wij zelf verantwoordelijk zijn voor ons gedrag. Maar is dat wel zo?

Teun van de Keuken legt de voedingsindustrie onder de loep en laat hij feilloos zien wat er misgaat. Maar hij biedt ook perspectief: met de juiste maatregelen is er een mooiere, lekkerdere en gezondere toekomst mogelijk. Het belooft een boeiende avond te worden. Inmiddels is zijn boek 'De mens is een plofkip' weer verkrijgbaar en zal ook dán ter plaatse verkrijgbaar zijn.

Wanneer

  • Donderdag 23 mei 2024 om 19.30 uur
  • ontvangst vanaf 19.00 uur

Prijzen

  • € 5,00

Locatie