Heemtuin Lisse

In een heemtuin groeien planten, struiken en bomen die van nature in de omgeving thuishoren. Heemtuin Lisse telt ruim 300 verschillende soorten planten die van oorsprong in Nederland voorkomen, waaronder bedreigde en beschermde soorten.

In 1990 nam een groep vrijwilligers het initiatief om een gebied in de nabijheid van de Zemelpoldermolen als heemtuin te gaan beheren. Twintig jaar daarvoor was op dezelfde plek al eens eerder een heemtuin aangelegd door de K.M.T.P. Lisse e.o. die echter naar een paar jaar in verval was geraakt. Er werd een nieuw ontwerp gemaakt. Er werd groot achterstallig onderhoud verricht, er werden paden aangelegd, er werd geplant en gezaaid. Na enkele jaren van voorbereidende werkzaamheden werd de heemtuin in 1994 officieel geopend door dhr. H.N.T. Koster, destijds directeur van ‘De Keukenhof’. Tevens gingen de educatieve activiteiten van start. De heemtuin groeide uit van een idee van een groep enthousiaste vrijwilligers tot een plek voor natuurbeleving voor iedereen.
  
 

Praktische informatie

Dag Van Tot
Vrijdag 09:00 13:00

* - vrijdag is de heemtuin geopend tijdens onderhoudswerkzaamheden - tijdens themamiddagen - op afspraak voor groepen en schoolklassen - op afspraak voor schilder- en fotografieclubs

Don Boscostraat Model.NdtrcItem.HouseNumber
2161 KW, Lisse