Waar:             dorpsplein ’t Vierkant, Heereweg in Lisse

Wanneer:       zaterdag 4 april 2020 van 12:00 – 16:00 uur

Kosten:        gratis

Op het gezellige dorpsplein in bloemendorp Lisse kunnen kinderen een mooie kleurrijke bos tulpen komen plukken in de speciaal ingerichte pluktuin. Een gezellig regionaal kinderevenement. De kastulpen staan verdeeld in bakken op horecaplein 't Vierkant in het centrum van Lisse! 

Je kunt GRATIS tulpen komen plukken in de pluktuin, maar wees er snel bij want OP = OP!  De Tulpenpluktuin is open zo lang de voorraad strekt (uiterlijk tot 16:00 uur)

 

Tulpenseizoen
Elk jaar zorgen ongeveer 1,7 miljard Nederlandse tulpen voor een lentegevoel in huis. Nederlandse tulpenkwekers creëren elk jaar in januari op de Dam een reusachtige tuin met zo’n 200.000 tulpen. Meer dan 10.000 mensen komen hier op af om gratis tulpen te plukken. Dit is de officiële aftrap van het tulpenseizoen.

Zo’n geweldig evenement mag in een bloembollendorp als Lisse natuurlijk niet ontbreken. Na het succes van vorig jaar beleeft de kinderpluktuin dit jaar op 4 april zijn vijfde editie. Met meer dan 10.000 tulpen van tulpenkwekers uit Lisse en omgeving is het een superleuk evenement voor kinderen!

Tulpen uit de kas
De tulpen die gebruikt worden voor de pluktuin komen uit de kas. Je kunt tulpen namelijk ook op water laten groeien. De bollen worden dan op pinnen gedrukt. Het is erg belangrijk dat de bollen direct veel water krijgen. Daarvoor zorgen speciaal hiervoor gemaakte machines. De bollen worden in een koelruimte geplaatst. Ook daar krijgen ze voldoende water zodat ze niet uitdrogen. Na ongeveer drie weken verlaten de tulpenbollen de koelcel en gaan ze de warme kas in. De bollen hebben nu geen grond om hun voedingsstoffen uit te halen. Daarom hebben kwekers voedingsstoffen aan het water toegevoegd.

Na ongeveer drie tot vier weken zijn de bollen uitgegroeid tot stevige tulpen. Ze zijn klaar om geplukt te worden in de pluktuin!

Leuk als je ook een bezoek brengt aan de tulpenpluktuin in Lisse!

Sponsors
Dit evenement wordt mede mogelijk gemaakt door: Gemeente Lisse, Stichting Lisse marketing, Ondernemersfonds, sector Agrarisch, Dorpshart Lisse, Fa. P. van Rijssel & Zonen en Tulpen Promotie Nederland.